Gaming Events

GAMEXPERT

Locul unde descoperi tot ce este nou și potrivit pentru pasiunile tale: gaming și esports.

FIFA23: FC Rapid 1923 și-a prezentat jucătorul oficial!

Alexandru Moisii, un tânăr de numai 16 ani, este noul jucător oficial de FIFA al Rapidului.

Acesta a semnat primul contract de jucător profesionist, în compania Președintelui clubului, Daniel Niculae.

E o senzație de nedescris, încă nu îmi vine să cred, dar sunt extrem de fericit că am obținut această oportunitate. E ceva la care doar visezi ca jucător de FIFA, iar acum în sfârșit a devenit realitate! Desigur, sunt extrem de mândru de mine și de performanța la care am reușit să ajung, și sunt optimist cu privire la turneele ce urmează pe parcursul acestui sezon competițional. Sper să fac comunitatea rapidiștilor mândră“, a declarat “Alexy” la prezentarea sa oficială.

Moisii jr. și-a câștigat dreptul de a reprezenta FC Rapid 1923 în competițiile de FIFA23 după ce a reușit să câștige turneul disputat în luna noiembrie a anului 2022, atunci când a devenit campion evoluând atât în calificările online, cât și în faza finală, disputată la standul special amenajat de către divizia noastră de eSports la cel mai mare eveniment de profil din țară, Bucharest Gaming Week, desfășurat în cadrul Palatului Parlamentului.

Recent a câștigat alături de coechipierul său, Darius Ghincea, turneul de FIFA23 modul co-op (2v2) desfășurat în Oradea la Explore Gaming Pub (detalii aici).

Coordonatorul departamentului de eSports al FC Rapid 1923, Andi Stoica, a realizat un scurt interviu cu tânărul rapidist:

Pare că urmezi un vis. Știm că provii dintr-o familie de rapidiști, ce părere au ai tăi despre faptul că te joci FIFA?
Când m-am apucat de jucat FIFA, ai mei au fost destul de sceptici, deoarece, după cum menționam, petreceam destul de mult timp jucându-mă, dar când am început să câștig din ce în ce mai des turnee premiate, și-au dat seama că “pierderea de timp” se transformă în ceva serios și au început să mă susțină în mod progresiv.

Care este cea mai frumoasă amintire a ta legată de un meci al FC Rapid?
Sunt câteva meciuri speciale, dar de când eram mic nu îmi amintesc prea multe, în afară de câteva, știu că am fost la unele partide din Liga a IV-a, a III-a, a II-a și evident din prima ligă. Cel mai memorabil cred că a fost meciul cu FC Botoșani, pe care l-am câștigat cu scorul de 3-0, primul meci oficial după reconstruirea Giuleștiului. A fost o atmosferă de nedescris, mai ales la golul din lovitura liberă al lui Sefer.

Cât timp te-ai antrenat pentru a ajunge la acest nivel?
Nu pot spune exact, dar de la FIFA 19, atunci când am început să iau jocul în serios, am evoluat aproximativ 600 ore în fiecare an. Am avut nenumărate nopți pierdute, chiar și în timpul săptămânii, mergând uneori la școală chiar și cu doar cinci ore de somn. Astfel, cred că a fost un drum destul de lung, cu multe obstacole.

Care crezi că sunt principalele tale calități?
Mă consider foarte rațional și creativ, știu să mă adaptez ușor la noi lucruri, să învăț din greșeli, și cel mai important, nu mă dau bătut niciodată.

Ce formație îți place să joci în FIFA23 și care este jucătorul tău preferat din modul Ultimate Team?
4-3-2-1 mi se pare cea mai bună formație anul acesta, dar îmi place să joc și 4-2-2-2 sau 4-1-2-1-2 (2). Jucătorul preferat este fără nicio îndoială Kylian Mbappe.

Ce crezi că poate face diferența între o victorie și o înfrângere în jocul FIFA?
Concentrarea, munca, creativitatea, norocul.

Pe lângă gaming, ce alte pasiuni mai ai?
În timpul liber îmi place să ascult și să produc muzică, să joc fotbal și baschet, să joc șah și să mă uit la diferite seriale sau filme.

Îi urăm mult succes lui Alexy și urmărim cu interes activitatea sa în viitoarele luni. Până la următoarele competiții în care va participa, el va transmite în direct meciurile de calificare și cele din Weekend League pe canalul de YouTube al FC Rapid 1923 eSports, acolo unde vă invităm să vă abonați: https://www.youtube.com/c/FCRapid1923eSports

 

Daniel Niculae alături de Alexandru Moisii

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Categories

Featured Post

Write what you are looking for, and press enter to begin your search!

Shopping Cart (0)