Gaming Events

GAMEXPERT

Locul unde descoperi tot ce este nou și potrivit pentru pasiunile tale: gaming și esports.

Jucătorii medii de LoL sunt mai buni decât crezi

De la lansarea sa, în octombrie 2009, League of Legends a rămas unul dintre cele două jocuri MOBA majore și unul dintre cele mai populare jocuri competitive din lume. Cu toate acestea, chiar și cu popularitatea sa, jucătorii din Summoner’s Rift cred că nivelurile de abilități ale jucătorului obișnuit sunt mai mari decât oricând.

Fanii speculează de ce, dar un thread Reddit din 3 iunie este de acord cu sentimentul că un jucător clasat acum este mult mai bun decât un jucător Gold în urmă cu un an. Unele aspecte ale jocului nu sunt cele mai reușite, cum ar fi achiziționarea de articole sau luarea deciziilor, dar jocul general este mai bun, cel puțin din perspectiva jucătorilor pasionați.

Unul dintre principalele motive pentru care se simte așa are de-a face cu o îmbunătățire consistentă a bazei de jucători în timp. Pe măsură ce un grup mare de jucători devine mai experimentat, abilitățile generale ale bazei de jucători cresc și ele. În plus, odată cu popularitatea jocului, jucătorii ocazionali pot învăța jocul mai repede decât oricând, datorită unei game largi de campioni din care să aleagă și a multor ghiduri online de la jucători experimentați.

Jucătorii care au această experiență în joc pot afla care campion funcționează cel mai bine pentru ei, dar jucătorii noi trebuie să învețe multe, lăsând jucătorii pe care îi vezi pe clasament mult mai informați decât de obicei. Doar înțelegerea a ceea ce fac toți cei 163 de campioni și jocul în consecință este o provocare pe care mulți jucători o iau de bună.

Această creștere generală a abilităților nu este doar pentru League, un utilizator Reddit răspunzând în fir comparând creșterea abilităților cu Rocket League. La fel ca și cum evoluează sportul de-a lungul timpului, campionatul Rocket League din 2015 în comparație cu campionatul din 2022 a fost „ca și cum ai merge de la un meci de fotbal la liceu la Super Bowl”.

Aceasta nu include nici măcar situația în care un jucător din 2023 încearcă să joace LoL pentru prima dată, confruntându-se cu oameni pe conturi secundare sau cu alții cu mult mai multă experiență, jucând încă din 2010. Pentru ei, decalajul de calificare este masiv, dar în comparație cu un jucător care a jucat în ultimii câțiva ani dezinvolt, nu pare un decalaj atât de mare. În același timp, acesta este, de asemenea, un factor de descurajare pentru jucătorii noi, deoarece toate abilitățile pe care trebuie să le învețe ar putea fi copleșitoare.

Privind situația dintr-o perspectivă și mai largă, și genul MOBA a crescut în popularitate, ducând la o generație de jucători care sunt mai în ton cu ceea ce presupune jocul. Dota 2 este un alt MOBA popular care, deși diferit, îi învață pe jucători elementele de bază ale unui MOBA. Dacă cineva ar juca Dota 2 pentru o perioadă lungă de timp și apoi s-ar alătura Ligii ca jucător nou, ar fi mai priceput decât un jucător complet nou în acest gen.

Ori de câte ori intri în următorul tău meci din ligă și ești frustrat de ceea ce face echipa ta, trebuie doar să știi că este mult mai bine decât în anii trecuți.

Tu cu cine joci LoL? Vă așteptăm în comunitatea noastră: https://discord.gg/N8cuyu62SK

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Categories

Featured Post

Write what you are looking for, and press enter to begin your search!

Shopping Cart (0)